kom-dig.dk © 2007, senest opdateret 9. December 2008  

 

 

Recovery
Emnet er blevet gjort aktuelt af den svenske psykolog Alain Topor, hvis rapporter og bøger om at komme sig fra psykisk sygdom er meget interessant læsning.

 

 

 

 

 

Til forsiden »

Valid HTML 4.01 Transitional


 

 

At komme sig efter psykisk sygdom


De senere år har vist, at chancen for at blive rask og velfungerende efter psykisk sygdom, ikke er så håbløs som før antaget.
Det er kompliceret at forstå den menneskelige psyke, fordi den rummer så mange dele, der griber ind i hinanden på uoverskuelige måder.

Psyken er en pakke med power-tools
Derfor er det vigtigt at se, at psyken indeholder væsentlige ressourcer, der skaber og fastholder kontakten med virkeligheden, og ikke kun svagheder, der nedbryder billedet.

For den, der har oplevet et psykotisk vrangbillede af verden, er det en lang proces at genvinde tillid, selvtillid, respekt og selvrespekt, så ligeværdighed kan opleves. En af vejene dertil er at opnå små sejre i hverdagen gennem samarbejde med andre mennesker, lidelsesfæller såvel som raske.

Brug det værktøj, der virker for dig - og nyd resultaterne
Det er vigtigt for mennesker, at lægge mærke til, hvad de gør godt frem for at fokusere på, hvad de ikke kan.

Når vi har overskud til det, kan vi tage udfordringen op og prøve at lære nye færdigheder, altså udvide grænserne for, hvad vi kan gøre - og gøre godt.

Mon ikke RECOVERY vil gavne alle,
der oplever mere eller mindre alvorlige
tilbageslag, svigt eller tab i deres liv.

- De nævnte ting er vel ikke sygdom?